Sveikatos ministerija ketina bausti vaikų neskiepijančius tėvus

Sveikatos ministerija tikisi, kad įstatymų projektuose yra numatytos nuostatos už vaikų neskiepijimą tėvams ar globėjams gali būti skiros piniginės baudos. Tačiau tikslių baudų sumų įvardinti kol kas negali.

Tuo tarpu Lietuvos tėvų forumas aiškina, kad demokratijos esmė yra, kad tėvai turi turėti teisę spręsti, kurias beveik išnakintas ligas jų vaikai turėtų platinti visuomenėje:

„Tai politinė prievarta ir kuriama visuomenė su tam tikrais prievartos mechanizmais. Aš manau, kad turėtų atsirasti daugiau erdvės autonomijai ir tėvai patys rinktųsi. Lietuvos tėvų forumas nėra nei prieš skiepus, nei už skiepus, bet vien ta mintis, kad visi turi būti prievarta nuvaromi skiepytis, tai prieštarauja demokratijos mechanizmams“, – tikino J. Lipkevičienė.

Taip pat maža dalis tėvų tvirtina, kad jiems priklauso teisė kenkti visuomenei. Jie tai argumentuoja savo užsispyrimu, ir mano, kad jų labai ribota patirtis nusveria ekspertų (besiremiančių tyrimais ir lyginančių ligų komplikacijų riziką, skiepų komplikacijų riziką ir nevakcinavimo keliamą riziką visuomenei) išvadas:

„Aš manu, kad baudos neatgrasins, nes jeigu aš esu nusprendus, aš to ir laikysiuosi. Aš esu vyresnį vaiką skiepijus ir aš mačiau tas šalutines pasekmes, kurias jis turėjo. Jis pusė paros man klykė ir iš tiesų buvo baisu, medikai nepadėjo, ir sakė: čia viskas yra normalu. Tai kito savo vaiko aš tikrai nenoriu skiepyti, nes nežinau, kas gali pasidaryti,“ – pasakojo Vaida.

(Pagal tv3.lt). Sarkastiškos pastabos pasiskolintos iš satyrinio žurnalo Onion.