Alternatyvioji medicina

15min /  ELaima.lt:

Alternatyviosios medicinos specialistas, parapsichologas, reiki meistras, knygų autorius Martynas Driukas sako, kad dabar tikrai yra nemažai ne tik dvasinių ieškotojų, bet ir dvasinių vartotojų, besitikinčių žaibiško ir efektingo būdo tapti laimingiems.

Netgi rimtesnėse dvasinėse bendruomenėse pasitaiko liūdnokų atvejų: neseniai pas mane į kvėpavimo sesiją atėjo žmogus, keturiolika metų praktikavęs jogą vienoje bendruomenėje, kur tam tikra praktika jam baigėsi Parkinsono liga… Tai rodo, kad žmogus praktikavo tuščiai, jam tiesiog buvo bukinamas protas, nes einant į save išmintingai, o ne aklai ar fanatiškai, sveikata turi gerėti, imunitetas stiprėti. Teisingos praktikos metu pirmiausia turi pakilti intelektas: tada žmogus net žino, kodėl jam šiandien sloga ar kodėl suskaudo kelio sąnarį, ir imasi reikiamų veiksmų.

Priminimai

Alternatyvioji medicina yra apibrėžiama tuo, kad ji apima įvairius nepatikrintus bei žinomai neveikiančius „gydymo“ metodus. Tad bet kurio alternatyviosios medicinos specialisto tvirtinimai patys savaime turi būti imami su labai didele skeptiškumo doze – galų gale tai žmogus, kuris verčiasi pardavinėdamas žinomai neveikiančius ir nepatikrintus metodus už tiesą.

Parapsichologija pseudomokslas, tiriantis vadinamuosius paranormalius psichologijos fenomenus: telepatiją (minčių skaitymas), telekinezę (daiktų judinimas ir keitimas minties galia), proskopiją (ateities įvykių matymas) ir bekontaktį gydymą (mintimi, kartais rankomis, neliečiant paciento).

Na ir reiki (energetinis „gydymas“) pacituosiu vikipediją:

2002 m. JAV mokslininkai ištyrė reiki poveikį įvairaus amžiaus grupių abiejų lyčių pacientams, sveikstantiems po infarkto. Pacientus atsitiktinai suskirsčius į keturias grupes, trys iš jų buvo gydomos įvairaus lygio reiki meistrų dvi su puse savaitės, o ketvirtoji grupė buvo kontrolinė. Reiki gydymas neturėjo jokio teigiamo poveikio palyginus su kontroline grupe. Taip pat pažymėtina, jog reiki meistrai užrištomis akimis negalėjo nustatyti kokios amžiaus grupės ar lyties pacientus jie gydo.

2008 m. anglų mokslininkai išanalizavę 205 įvairiomis kalbomis publikuotus su reiki susijusius klinikinius tyrimus priėjo išvados, jog nėra įrodymų, kad reiki būtų veiksmingas gydant bet kokį susirgimą.

Įvairios kvėpavimo technikos (angl.) – neveikia ir neturime jokio pagrindo manyti, kad tai turėtų kaip nors veikti.