Byla dėl žodžio laisvės – „Šėtone, prašau“ autorius Whydotas: valstybė mus pavertė nusikaltėliais

– O kodėl daina apie šėtoną ir siūlymą jam iš tavęs nupirkti sielą, žudyti vaikus?

– Man asmeniškai šėtonas yra kaip fėja, angelas ar kažkas panašaus, tai – mistinė būtybė. Nėra taip, kad jį susiečiau su juoduoju pasauliu ar net reikėtų jį deginti ant laužo. Tikrai manęs nėra apsėdęs šėtonas – paprasčiausiai tokiais dalykais netikiu. Tiesiog tuo metu galvoje kažkaip skambėjo tie žodžiai, todėl ir gavosi taip, kad „šėtone prašau, nupirk mano sielą“.

O vaikai atsirado neatsitiktinai – jie yra mūsų auditorija. Jiems tai – juokinga, mūsų auditorijoje taip ir yra šnekama, tokie jų bajeriai. Ir vaikai patys sako, kad tai yra juokinga, niekas neįžvelgia jokio kurstymo žudyti. Tokia yra saviraiškos laisvė.

– Prasidėjus ikiteisminiam tyrimui viešai buvo skelbiama, kad skundą parašė daina pasipiktinusios vaikų motinos, bet bylą nagrinėjant teisme paaiškėjo, jog pretenzijų jums turi jaunas vaikinas…

– Taip, iš pradžių mes patys manėme, kad į policiją kreipėsi kažkokios motinos, bet jau nagrinėjant bylą teisme sužinojome, jog skundą Vaiko teisių apsaugos tarnybai perdavė vilnietis Kristijonas Lukas Bukauskas. Jį pirmą kartą pamatėme teisme, kai davė parodymus – jis labai pabrėžė, kad yra homoseksualus, žino, kas yra patyčios, ir būtent dėl to labai jautriai sureagavo į mūsų dainą. Keista, bet jis mano, kad mūsų daina yra tyčiojamasi iš vaikų – gal todėl, kad „Facebook“ jis matė mano paviešintą įrašą, kaip vaikas muša benamį.

(Pagal Delfi)