Šalaševičiūtė: tik medikai gali spręsti, ar vaiką reikia skiepyti, ar ne

Alfa skelbia video klipuką apie tai, kad tėvams atsisakantiems skiepyti savo vaikus bus skiriamos baudos. O žiniasklaida šiuo atveju, kuria tokį netikrą balansą („false balance“) pristatydama abi „puses“: kone vienodą laiko kiekį suteikdama absoliučiai daugumai, kuri remiasi mokslu ir kitai – absoliučiai mažumai, kuri neturi jokių rimtų argumentų.

„Administracinių teisės pažeidimų kodekse ir dabar yra straipsnis, kuris numato tėvų atsakomybę už netinkamą savo vaiko priežiūrą. Į priežiūrą patenka ir sveikatos klausimai. Ne tėvai, o tik medikai gali spręsti, ar vaiką reikia skiepyti, ar ne“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams teigė ministrė.

Jos vadovaujama ministerija parengė Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo papildymą, kuriuo numatoma įvesti tris privalomus skiepus – nuo poliomielito, tymų ir raudonukės.

„Be abejo, tais atvejais, kada medikai nustato, kad gali būti kontraindikacijos arba vaiko sveikata yra tokia, kad galbūt netikslinga skiepyti, tuo atveju, aišku, skiepai nebūtų privalomi“, – pabrėžė R.Šalaševičiūtė.

(Pagal Alfa.lt)