Maskvietišką eksperimentą pakartojo Vilniaus gatvėse

  • 2015-08-05
  • laisvamanis
  • LGBT

Du rankomis susikibę vyrai Maskvos ir Kijevo centruose buvo iškeikti, apstumdyti ir sumušti. DELFI aiškinosi, kaip į viešai rankomis susikibusius vyrus reaguojama Vilniuje: Centre ir Stoties rajone.

Homoseksualūs vaikinai pasivaikščiojimą pradėjo sostinės Katedros aikštėje. Susikibę už rankų, besišypsantys vaikinai žygiavo Pilies ir Vokiečių gatvėmis. Aplinkiniai ketvirtadienio popietę į juos nekreipė daug dėmesio: dažniausiai palydėdavo smalsiais žvilgsniais.

A. Rudomanskis pasakojo tikėjęsis labiau neigiamų reakcijų, tačiau jų nebuvo. Vis dėlto, prisipažino jis, adrenalino būta. Išvada – du rankomis susikibę vyrai vis dar atkreipia visuomenės dėmesį, tai žmonėms dar nėra įprasta.

A. Rudomanskis sakė dar prieš eksperimentą nesitikėjęs nieko panašaus į įvykius Maskvoje ar Kijeve. „Maniau, gal išvadins kokiais necenzūriniais žodžiais, bet tikrai nesitikėjau fizinio kontakto. Tikrai jaučiasi, kad ilgiau gyvename demokratinėje valstybėje nei žmonės Maskvoje ar Kijeve“, – aiškina žmogaus teisų aktyvistas.

(Pagal DELFI)