Bangladeše nužudytas jau ketvirtas šiais metais sekuliarių pažiūrų tinklaraštininkas

Bangladeše užpuolikų gauja penktadienį mirtinai užkapojo mačetėmis vieną sekuliarių pažiūrų tinklaraštininką jo namuose sostinėje Dakoje, o toks išpuolis buvo jau ketvirtas šioje šalyje nuo metų pradžios, pranešė viena aktyvistų organizacija ir policija.

Niloy Chakrabarti (Nilojus Čakrabartis), naudojęsis Niloy Neelo (Nilojaus Nilo) slapyvardžiu, buvo nužudytas, kai užpuolikai įsiveržė į jo butą, nurodė Bangladešo tinklaraštininkų ir aktyvistų tinklas, kurį apie tą ataką informavo vienas įvykio liudininkas.

„Jie įžengė į jo kambarį penktame aukšte, nustūmė į šalį jo draugę ir tuomet mirtinai jį užkapojo. Jis buvo įtrauktas į islamistų kovotojų taikinių sąrašą“, – tos organizacijos vadovas Imranas H.Sarkeras sakė naujienų agentūrai AFP.

N.Chakrabarti buvo jau ketvirtasis sekuliarių pažiūrų tinklaraštininkas, nužudytas nuo šių metų vasario šalyje, kurios dauguma gyventojų yra musulmonai. Pirmąja tokia auka tapo Bangladeše gimęs JAV pilietis Avijitas Roy (Avidžitas Rojus) – rašytojas ir vienos tinklaraščių svetainės moderatorius, taip pat mirtinai užkapotas Dakoje.

(Pagal KaunoDiena.lt)