R. Janutienė: realistė nerealistė

Lietuvos ryte skelbiamas interviu su žurnaliste R. Janutiene, šiuo metu besigydančia nuo vėžio. Įdomu tai, kad į gydymą jos požiūrius yra realistiškas, o štai į tikėjimą grynai reliatyvistinis:

– Ar gydotės tik tais būdais, kuriuos rekomenduoja gydytojai, ar ieškote ir kitų? Tarkime, homeopatiniais preparatais?

– Stengiuosi vartoti tik tai, ką liepia chemoterapeutė. Jokių žolelių negeriu ir vaistų su niekuo nederinu.

Geriausi patiekalai yra tie, kuriuose nedaug sudedamųjų dalių, o ne kokteiliai, kurių žmonės prisigalvoja.

Vėliau, jei viskas bus gerai, stengsiuosi kaip nors atsigauti. Tačiau negali žinoti, kaip bus, – juk mes matome tik ledkalnio viršūnę. Niekada nežinai, kiek jo yra po vandeniu ir kada liga gali smogti.

Esu realistė, užaugusi tarp mokslininkų. Mano tėvas ir brolis – fizikai. Žinau, kad labai mažai apie save žinome. Tačiau mieliau ieškau patyrimo ir mokslinės tiesos nei visokių aurų ir čakrų.

– Ar tikite Dievą?

– Taip. Fizikai irgi juo tiki. Kvaila netikėti, nes apie šį pasaulį mes nežinome 99,9 procento tiesos. Visos mūsų žinios tėra sutartiniai dalykai.

(Pagal lrytas.lt)

Telieka priminti, kad žmonės tiki dėl įvairiausių priežasčių: socialinių, istorinių, dėl to, kad nesupranta, kaip veikia žmogaus mąstymas (nuoroda angliškai) ir kt. Tačiau nė viena šių priežasčių nesusijusi nei su Olimpo, nei su Egipto, nei su krikščionių dievų egzistavimu.