Baisi statistika: Lietuvoje nuo gripo skiepijasi tik 0,2% nėščiųjų

Ko gero baisiausia mano šiemet matyta statistika: Lietuvoje iš 30 000 nėščiųjų moterų per paskutiniuosius metus nuo gripo pasiskiepijo tik 70 moterų.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas prieš dvejus metus pradėjo tyrimus, padėsiančius išaiškinti nėščiųjų požiūrį į skiepus nuo sezoninio gripo. „Tyrimas atsleidžia priežastis, kurios daro įtaką mažoms nėščiųjų skiepijimosi apimtims Lietuvoje“, – pasakojo Infekcinių ligų klinikos vadovė prof. Auksė Mickienė. Šiuo metu Vakarų Europos šalyse nuo gripo pasiskiepija 60–70 proc. nėščiųjų, o Lietuvoje vakcinuotų nėščiųjų skaičius siekia vos 0,2 proc.

Nėščiųjų skiepijimas nuo gripo yra saugus ir efektyvus. Vakcinacija apsaugo ne tik besilaukiančią moterį, bet ir vaisių bei ką tik gimusį kūdikį. Nuo gripo paskiepytos nėščiosios daug rečiau persileidžia ar prieš laiką pagimdo neišnešiotus naujagimius. Naujagimiai, dar neturintys savo apsaugos, motinos antikūniais taip pat yra apsaugomi nuo gripo infekcijos rizikos.

(Pagal Alfa.lt)

Klaipėdos visuomenės sveikatos specialistai jau fiksuoja augantį sergamumą gripu bei ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis. Šiuo metu daugiausiai sergančiųjų užfiksuojama Klaipėdoje. 40-ąją savaitę Klaipėdos apskrityje sergančiųjų buvo daugiau nei 30-ąją.

Daugiausiai sergančiųjų kol kad užfiksuota uostamiestyje. Čia sergamumo rodiklis siekia 56,23 atvejus 10 tūkst. gyventojų, ne ką mažiau atsilieka ir Kretingos rajonas, čia rodiklis siekia apie 49,8 atvejus 10 tūkst. gyventojų.

Kol kas mažiausiai sergančiųjų – Palangoje, kur sergamumo rodiklis – 23,41 atvejai 10 tūkst. gyventojų.

(Pagal KaunoDiena.lt)

Taip pat, galite užmesti akį į TV3 filmuką, kur keletas nėščiųjų demonstruoja savo neimšnymą ir natūraliai gyvena be skiepų.

Mark Crislip apie skiepus nuo gripo nėščiosioms su nuorodomis į tyrimus

Smaller babies from influenza are perhaps stupider babies. Vaccination not only prevents influenza (and by extension death) in the mother but also prevents miscarriage. Vaccinated mothers are less likely to give influenza to their newborns. As to safety,  no problems for mother or fetus have yet been discovered. The miniscule amount of antigen in the vaccine appear to have no adverse effects on either the mother or the baby and would be dwarfed by the massive amount of viral antigen exposure as well as exposure to the adverse effects of the inflammatory response from wild influenza.