Lietuva raginama nesirinkti pabėgėlių pagal šeimą ar religiją

Teisininkai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai kritikuoja Lietuvoje ir kitose Europos šalyse numatomus pabėgėlių atrankos prioritetus, sakydami, kad asmenų išskyrimas pagal religiją arba šeiminę padėtį gali būti diskriminacinis bei negarantuos integracijos sėkmės.

Ketvirtadienį Vilniuje vykusioje konferencijoje apie pabėgėlių priėmimo iššūkius Lietuvoje Mykolo Romerio universiteto profesorė, prieglobsčio teisės specialistė Lyra Jakulevičienė tvirtino, kad nėra moksliškai įrodytas ryšys tarp išsilavinimo ar religijos bei sėkmės integruojantis kitoje kultūrinėje aplinkoje.

„Net ir žinant visas kvalifikacijas, motyvaciją ir visus kitus dalykus, nusakyti jo (pabėgėlio) integracijos sėkmę praktiškai yra neįmanoma. Tai įrodyta moksliškai, kad koreliacijos yra labai neryškios, neaiškios: tikrai niekas negali garantuoti, kad krikščionys geriau integruosis Lietuvoje nei musulmonas ar asmuo su aukštuoju išsilavinimu lengviau susiras darbą Lietuvoje nei asmuo, kuris bus pasiruošęs bet kokio darbo imtis ir lengviau įsilies į darbo rinką. Tie reikalavimai yra gana stipriai kritikuojami“, – sakė L.Jakulevičienė.

(Pagal Balsas.lt)

Kiekvieną kartą kalbant apie pabėgėlius teks priminti kone tobulą „Buržujaus rašinėlių“ įrašą Lietuvos pabėgėliai 2021-aisiais.

Lietuva raginama nesirinkti pabėgėlių pagal šeimą ar religiją
Visą straipsnį galite rasti http://balsas.tv3.lt/naujiena/849965/lietuva-raginama-nesirinkti-pabegeliu-pagal-seima-ar-religija