Lietuvos šarlatanai skleidžia ksenofobiją

Vaiva Budraitytė: genocidas lietuvių tautai – atvežti nors vieną pabėgėlį

Jie pradės lįsti prie merginų, jiems reikės Europos Sąjungos dokumentų, prasidės santuokos. Tai nusikaltimas ir genocidas lietuvių tautai – atvežti nors vieną pabėgėlį. Bus visiškas nestabilumas. Terorizmo aktų bus dar ir šiais metais, ir kitų metų pradžioje“, – žiūrėdama į kortas, kraupią ateitį prognozavo būrėja.

(Pagal Alfa.lt)

Ketvirtadienį per „Lietuvos ryto“ televiziją 21.30 val. laidoje „Vaivos pranašystės“ tarologas Leopoldas Malinauskas dalysis įžvalgomis, kas laukia Lietuvos, čia atvykus pabėgėliams.

„Tie žmonės, kurie truputį stipriau įdegę, truputį tamsesni ir yra pakeliui į Lietuvą, čia sukurs ne vietą precendentą, jie čia tikrai negyvens iš keturių šimtų eurų. Gedimino prospekte neužsidegė nė viena padanga, neišdaužta nė viena vitrina. Aš manau, tie žmonės, kurie jau pakeliui pas mus, įpratę kitaip reikšti nuomonę. Tiesiog jų mentalitetas, temperamentas ir kraujas karštesnis negu mūsų šiaurietiškas, todėl manyčiau, mes vėl matysime barikadas“, – neramias nuojautas, kas dėsis, kai čia bus pabėgėlių, dėstė tarologas, nuvykęs prie Lietuvos Respublikos Seimo pastato.

(Pagal lrytas)

Tad žiniasklaidos priemonėms priminsiu įstatymus:

9) neturi propaguoti žmonių ar jų grupių antgamtinių, nerealių savybių, paranormalių reiškinių, išskyrus atvejus, kai tokia informacija pateikiama pramogai arba kaip tyrimo objektas. Neturi sudaryti įspūdžio, kad astrologai, chiromantai, ekstrasensai, bioenergetikai gali teikti patarimus dėl ateities, sveikatos, pinigų ir panašiai.

—-

1. Visuomenės informavimo priemonėse draudžiama skelbti informaciją, kurioje:

[…]

3) skleidžiama karo propaganda, kurstomas karas ar neapykanta, tyčiojimasis, niekinimas, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, lytinės orientacijos, etninės priklausomybės, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų, pažiūrų ar religijos pagrindu;