Tikėjimas ir patiklumas nėra vertybė

Tikėjimas ir patiklumas nėra vertybė.

Prieš kelias dienas išaiškėjo panašus nusikaltimas – 84 metų kaunietis nusikaltėlius pradžiugino net 50 tūkst. eurų ir atsidūrė antroje vietoje. Keisčiausia, kad tai padarė sveikos nuovokos, logiškai protaujantis, anksčiau atsakingas pareigas ėjęs žmogus.

Banko bankroto baimė paskatino jį už sovietmečiu nusavintą nekilnojamąjį turtą gautus pinigus išskaidyti į 5 dalis ir palikti skirtingų bankų sąskaitose. Kaunietis elgėsi būtent taip, kaip mokė finansų žinovai.

Finansinius nusikaltimus tiriančiu pareigūnu Malinausku prisistatęs sukčius paskambino pensininkui telefonu ir įtikino, kad banko darbuotojai yra nusikaltėliai, siekiantys pasisavinti santaupas. Tariamas pareigūnas pasiūlė išeitį – paimti pinigus iš banko sąskaitos ir perduoti juos pasaugoti pareigūnams. Nuovoką praradęs kaunietis sutiko.

Vyras į banko padalinius porą savaičių vaikščiojo kaip į darbą. Tiksliau – nusikaltėliai patys paveždavo senolį automobiliu ir laukdavo grobio. Vienu kartu kaunietis negalėjo paimti visų pinigų dėl išgryninamų pinigų dienos limito.

(Pagal lrytas)