Maldos pusryčiai, rūkymas ir globalus atšilimas

Kasmet Maldos pusryčiams parenkama vis kita tema. Šių metų tema „Ar religijos sukelia konfliktus ir karus?“ atsirado dar prieš metus, sako užsienio reikalų ministras.

Pagal LRT

Maldos pusryčiuose į šį klausimą atsakinėjo visokių religijų atstovai. Tad man tai panašu į cigarečių gamintojų atsakymus į klausimą „Ar rūkymas sukelia vėžį?“ bei į naftos pramonės įmonių savininkų atsakymus į klausimą „Ar naftos ir anglies produktų vartojimas yra vienas iš pagrindinių globalaus klimato pokyčio veiksnių?“

Retoriškai paklausiu: kuo gi remiasi tie radikalūs tikintieji? (budistai, grasinantys žudyti lytinio švietimo mokytojus, krikščionys kankintys žmones eutanazijos draudimu, ISIS musulmonai)?

Net jeigu tie „nuosaikieji“ tikintieji pasmerkia radikalus, jie pamiršta, kad tai jie patys sukuria terpę, kurioje netiesos skleidimas bei tikėjimas senovinėmis pasakomis yra laikomas dorybe.

Žinoma, net jeigu mums pavyktų atsikratyti religijos, terorizmas bei neapykanta neišnyktų, tačiau tie nepakantieji, prarastų vieną svarbiausių psichologinės įtakos veiksnių.