Ką žinomo krepšininko namuose Kaune veikia bioenergetikas?

Lietuvos rytas rašo apie prietarus ir šarlatanus, su kuriais susiduria nekilnojamojo turto agentūros:

Pirkdami ar parduodami būstą kauniečiai šaukiasi šamanų, bioenergetikų ir kitų neva magiškų galių turinčių žmonių pagalbos. Išmatuoti namo energiją ar atsikratyti prakeiksmo svarbiau, nei gilintis į nekilnojamojo turto žinovų patarimus.

Ne visi kauniečiai tokie laimingi, kad parduoti, išnuomoti ar įsigyti būstą jiems pavyksta iš pirmo karto. Jeigu sandorio sudaryti nesiseka metus ar dvejus, įtikima, jog namas ar butas yra užkerėtas, prakeiktas, jame šėlsta piktosios dvasios, tvyro bloga energija, kaltas gali būti ir tiesiog ant jo kabantis numeris.

Tuomet neapsieinama be pavienių neva nežemiškų galių turinčių žmonių ar visos jų armijos, kurių prašoma virgulėmis, švytuoklėmis ir kitais magiškais instrumentais nustatyti blogąsias namų zonas. Neigiamos zonos valomos burtažodžiais, stebuklingais akmenimis, žolėmis, smilkalais ir net ritualiniais šokiais, kurių metu prišaukiamos bei išvedamos dvasios.

Ar visos šios priemonės veikia? O gal vertėtų atsigręžti į tikėjimą ir pasikliauti malda?

Ar visos šios priemonės veikia? Ne!

O gal vertėtų atsigręžti į tikėjimą ir pasikliauti malda? Ne!

Derėtų paprasčiausiai prisminti, ko apie realybę mokėtės mokykloje, kad kerų, prakeikimų, piktųjų dvasių, blogos energijos ir nelaimingų numerių paprasčiausiais nebūna.