Nuo kvailumo tablečių nėra

Taigi medikai – tautos priešai. Iš jų griežtai pareikalausim atitinkamo išsilavinimo ir licenzijų. Tai, ką darai, turi būti pagrįsta. Įrodyta, kad nekenksminga. Kad tikrai bent šiek tiek veikia. Kad nėra apgaulės.

Vaistui aprobuoti jį kliniškai tirsite metų metais. Nuodijant savanorius nustatinėsite pašalinius poveikius. Tiksliai aprašysit veikimo mechanizmus ir galimybių ribas. Ir apie pasitaikančias klaidas drebėdami tylėsit.

O štai nemedikai – visi iki vieno tautos draugai. Storos žolininkės – lieknumo specialistės, raganos, šamanai su tamtamais. Solidūs homeopatai, gydantys vandens lašiukais. Natūralių myžalų gėrikai ir molio valgytojos.

Jų pilnos studijos ir urmo bazės. Lentynos nukrautos drumzlinais buteliukais neaiškių antpiliukų ir raugų. Kurių sudėties ir poveikio niekas niekada netyrė ir netirs. Kaip ir to, ar tikrai juose yra tai, kas pakeverzota. Jie tai išgydo viską ir visus. Visi klausimėlio herojai patvirtins. Jokių tyrimų ir klaidų. Viskas tobula ir nepakartojama. Jokių licenzijų ir patvirtintų pasveikimo įrodymų. Ar bent deklaracijų apie poveikį. Keista šypsena, veterinarijos felčerio frazės. Fone įnirtingi plojikai įvairias rakursais. Laidų vedėjai be jų negali nei minutės.

(Pagal lrytas.lt)