Rima Baškienė – aiškina, kad diskriminacijos išlaikymas jai yra labai svarbus

Respublika labai dažnai suteikia tribūną neapykantą ir diskriminaciją skatinantiems žmonėms. Apmaudu, kad mūsų Seime tokių žmonių yra krūvos. ŠTai viena tokia

_**Rima Baškienė, Seimo parlamentinės grupės:


– Pernai Seimo konferencijos viešnia vokiečių sociologė Gabrielė Kubi kalbėjo apie genderizmo ideologijos grėsmes šeimai ir kaip atpažinti šios ideologijos apraiškas. Ar viskas baigėsi tik konferencija, ar Seimas jau rado priemonių kovoti su šia ideologija?**_

– Pirmiausia Seimas jau padarė esminę klaidą. Šeimos ir vaiko reikalų komisija mūsų valstybėje buvo lakmuso popierėlis, į šią komisiją suplaukdavo visa informacija, kas Lietuvoje yra, mes formavome šeimos politiką. Dabar šeimos politikos formavimo funkcija atiduota Socialinių reikalų ir darbo komitetui, tarp begalės funkcijų, kurias vykdo Socialinių reikalų ir darbo komitetas, šeimos politika kažkur yra, bet nebėra tokios ryškios veiklos. Taigi Seimas nebeturi aiškios informacijos. Atskiro kalbėjimo genderizmo tema nebuvo.

– Jau pavasarį Seimui teisingumo ministras pristatys Civilinio kodekso pataisą dėl lyties keitimo reglamentavimo? Ar Seimas žada pataisoms pritarti?

– Tikiu, kad šios kadencijos Seimas tikrai nepriims to įstatymo. Aišku, diskusijų bus, bus skirtingų nuomonių, nes Seime turime ir radikaliai mąstančių, ir liberalių pažiūrų žmonių. Manau, kad Seimo pavasario sesija bus audringa. Teisingumo ministrą puikiai pažįstu, ir tos pataisos ne dėl to, kad jis to labai norėtų, o todėl, kad yra Europos Sąjungos reikalavimas, juk Lietuva neišvengtų baudų.

_**– Lyties keitimo tema aktuali itin mažai grupei žmonių, o sprendimai kažkodėl – politinio lygio, juk tai tokių ideologijų primetimas visai visuomenei. Europos Žmogaus Teisių Teisme gali atsidurti retomis ligomis sergančių žmonių bylos dėl to, kad valstybė nesuteikia jiems reikiamo gydymo ir jie dažnai pasmerkti mirčiai, nejaugi tai nėra svarbiau?

**_

– Visiškai teisingai, priėmus lyties keitimo sprendimą, mes atidarytume Pandoros skrynią. Europos Žmogaus Teisių Teismas yra pasisakęs už šeimos politiką, ją sprendžia pati valstybė, mes turime jėgos pasakyti, kad šeima, sudaryta vyro ir moters santuokos pagrindu, yra šeima, nes kas kitas.

(Pagal Respublika.lt)

Yra nedaug problemų, kurių sprendimas yra paprastas. Šiuo, lyties keitimo, atveju sprendimas paprastas – priimi įstatymus ir probema išspręsta. Deja tai padaryti sunku, kai tokios baškienės specialiai kuria dirbtines kliūtis ir kovoja už tai, kad žmonėms būtų kenkiama.