Alternatyvią mediciną propaguojantys šundaktariai meluoja, meluoja ir meluoja.

„Medicina yra mokslas ir menas, kaip išgydyti žmogų, tačiau šiais laikais svarbiausią vietą užėmė verslas. Trilijoninės apimties verslas, apvertęs ankstesnį suvokimą aukštyn kojomis. Žmonės pradėjo nusivilti medicina, sergamumas yra toks aukštas, kokio dar nėra buvę, nes medicina pradėjo gydyti vien tik simptomus“, – tikina Klaipėdos universiteto (KU) Tęstinių studijų instituto Medicinos edukacijos katedros vedėjas prof. habil. dr. Algimantas Kirkutis.

(Pagal ve.lt)

Ko studentai gali tikėtis išmokti, jeigu Medicinos edukacijos katedros vedėjas nekritiškai kartoja tokias ideologines ir akivaizdžiai neteisingas nesąmones?

Medicina ir šiuolaikinis mokslas daugeliu atveju sugeba ir išsiaiškinti, ir išgydyti ligų priežastis. Užsikrėtėte viena liga? Prašom, antibiotikai būtent nuo tų konkrečių bakterijų (priežasties). Susirgote vėžiu – prašom, sunkus gydymas, bet gydomos priežastys – nevaržoma ląstelių dalyba. Apsilankėte pas gydytoją ir gydytojas sužinojo, kad rūkote – gausite patarimą, nustoti rūkyti ir dar patars sportuoti. Sulūžo koja – gydys priežastį, sulūžusį kaulą, o ne paprasčiausia malšins skausmą. Paskiepys nuo vakcinomis valdomų ligų, nes išsiaiškinome jų priežastis!

Taip, yra sričių, kur dar neturime pilnų žinių, ir kartais nesugebame diagnozuoti ligų/sutrikimų, o kartais nesugeba pašalinti priežasčių. Tačiau tai reiškia ir tai, kad „alternatyvią mediciną“ pardavinėjantys šundaktariai tais atvejais neturi teisingų atsakymų (o daugeliu atveju bruka tuos pačius neteisingus atsakymus ir tais atvejais, kai tikra medicina gali padėti).

Galų gale iš kur toks kvailas teiginys apie tą aukščiausią sergamumą, kokio dar niekada nėra buvę?

Pašnekovo teigimu, daugybę medikų, praktikuojančių Lietuvoje netradicine vadinamą papildančiąją ir alternatyviąją mediciną (PAM), vienijanti organizacija „CAMDOC Alliance“ paskelbė informaciją, kad Vokietijoje apie 80 procentų visų besigydančiųjų kreipiasi į natūraliosios medicinos specialistus.

Žinoma, jeigu tingite mąstyti kritiškai, galite tikėti šios šundaktarių industrijos savireklama ir nustoti skaityti čia. Tokios organizacijos norėdamos pabrėžti, kad jos yra „populiarios“ paprastai išpučia šiuos skaičius apimdamos tokius dalykus kaip masažas (atsipalaidavimas), joga (lengva mankšta) ir maisto papildų vartojimą. Ir kaip gi toks į vieną krūvą sumestas jogos ir energetinio gydymo populiarumas rodo energetinio gydymo efektyvumą? Ogi niekaip!

Kaip ten bebūtų… prisiminkite lietuvišką patarimą: nemesk kelio dėl takelio ir visuomet pasitarkite su savo šeimos gydytoju (tikru gydytoju, o ne alt. mediciną „stumiančiais“ tipais)