Ricinos aliejus yra pavojingas

Feisbuke plinta košmariškas receptas karštį mušti ricina, medikai įspėja apie tragiškus padarinius.

Feisbuke plintantis košmariškas gydymosi būdas – mirtinas

Savaitgalį socialiniuose tinkluose pasirodė „nekalta“ žinutė, kaip greit ir be vaistų pagydyti vaiką, jei sukarščiuoja.

„Aplinkui tiek daug sirguliuojančių. Verta prisiminti senolių naudotą ricinos aliejų. Vakar sūnui ryte buvo 38 temperatūros. Šaukštas ricinos aliejaus, imbiero, spanguolių, medaus ir ciberžolių arbatai, šaukštelis „antiparazitinio“. Porą užsukimų į wc. Po kelių valandų temperatūra įprasta. Šiandien sveikas jau lauke“, – tokiu įrašu dalijosi natūralaus gydymo priemonių platintoja.

Daktarė H. Mikšo: tai nonsensas

Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės Vaikų konsultacijų poliklinikos vedėja vaikų ligų gydytoja Halina Mikšo kategoriškai neigiamai vertino reklamuojamą būdą mažinti temperatūrą.

„Vertinu blogai, nes patarimas mažinti temperatūrą sukeliant viduriavimą vaikui gali baigtis šoku, net mirtimi – ne kiekvienas net ramunėlių arbatą toleruoja, nors tai tik žolelės, o čia kalbama apie viduriavimo sukėlimą ricina su mišiniu įvairių žolių. Be to, karščiuojant ir taip prarandami skysčiai. Sukėlus viduriavimą dehidratacija dar būtų padidinta, todėl internete platinamas receptas – nonsensas“, – kategoriška Vaikų ligoninės Vaikų konsultacijų poliklinikos vedėja.

(Pagal Feisbuke plintantis košmariškas gydymosi būdas – mirtinas – DELFI)