Greitųjų paskolų palūkanos gali siekti 200 proc. per metus

  • 2016-02-28
  • laisvamanis
  • Kita

Senokas straipsnis, bet baisu, kad įmonės turi teisę naudotis kai kurių į bėdą pakliuvusių žmonių neišprusimu.

Vyriausybė nepritaria siūlymui griežtinti greitųjų paskolų teikimą

Vyriausybė nepritaria Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis siūloma pastebimai sugriežtinti greitųjų paskolų teikimą bei sumažinti maksimalią šių paskolų kainą.

Ketvirtadienį priimtame Vyriausybės nutarime, kurį parengė Finansų ministerija, teigiama, kad parlamentarų Povilo Gylio ir Aurelijos Stancikienės parengtos Vartojimo kredito įstatymo pataisos prieštarauja Civiliniam kodeksui ir Europos Sąjungos (ES) teisės normoms, taip pat gali sumažinti šias paskolas teikiančių šalies įmonių konkurencingumą.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad vartojimo kreditai galėtų būti teikiami tik 21 metų sulaukusiam gyventojui, gaunančiam realias pajamas ir neįrašytam į priklausomybės ligų ir psichikos sutrikimų turinčių asmenų įskaitas. Bendros vartojimo kredito kainos metinę normą siūloma sumažinti nuo 200 proc. iki 36 proc., taip numatoma įvesti reikalavimą skolinti tik tiesiogiai nustačius gyventojo tapatybę bei taikyti 48 valandų sutarties pasirašymo atidėjimą sudarant kitą (ne pirmą) vartojimo kredito sutartį.

(Pagal kauno.diena.lt)

Nuorodos

  • Kiek suprantu buvo kalbama apie šį įstatymo pakeitimą
  • Tyrimas rodantis, kad greitųjų paskolų prieinamumas yra linkęs pabloginti keletą esminių vargingai gyvenačių ūkių rodiklių