Paroda – Sveikata 2016 vyks Klaipėdoje kovo 18-20

Kovo 18-20 dienomis Klaipėdoje, „Švyturio arenoje“ vyks paroda „Sveikata 2016“.

Paroda, kurios pagrindinė tema – sveikata, Klaipėdoje organizuojama trečią kartą. Jos organizatoriai – bendrovė „Expo vakarai“ šiemet išsikėlė ambicingą tikslą. Organizatoriai pasiryžo po vienu stogu sukviesti ir tradicinės, ir netradicinės medicinos atstovus bei sveikos gyvensenos propaguotojus.

„Nors viešojoje erdvėje netyla ginčai dėl to, kuri medicina geresnė, mes nesiekiame rasti teisiųjų. Priešingai – norime parodyti, jog tradicinės ir netradicinės medicinos atstovai gali bendradarbiauti, kad kuo daugiau žmonių būtų sveikesni. Todėl tikimės, kad parodoje tradicinės ir netradicinės medicinos atstovai susivienys, o žmonės gaus didžiausią naudą, teisingiausius patarimus, konsultacijas“, – teigė parodos vadovė Vitalija Mockevičiūtė.

Netradicinės medicinos sektoriuje dėmesys bus skirtas ajurvedai, akupuktūrai, apiterapijai, aromaterapijai, gintaro terapijai, holistikai, homeopatijai, jogai, meno, muzikos, šviesos terapijai. Lankytojai galės išbandyti gydymą akmenimis, rankomis, gydomąsias vonias, taškinį masažą.

(Pagal kauno.diena.lt)

Alternatyvioji medicina pristatoma, kaip alternatyva medicinai. Tai – ne alternatyva. Taip kaip skraidanti šluota nėra alternatyva automobiliui ar lėktuvui. Taip pat kaip astrologija nėra alternatyva astronomijai. Taip pat košė iš kirvio nėra alternatyva kugeliui.

Blogiausia yra tai, kad alternatyviosios medicinos propaguotojai ne tik išvilioja pinigus iš žmonių neveikiančioms „gydymo“ priemonėms, bet dar ir neretai atitraukia juos nuo tikros medicinos.

Tokia paroda yra paprasčiausias pasityčiojimas iš sveikatingumo. Pacientų teises reikia ginti, o ne reklamuoti jų pažeidinėjimą pardavinėjant neveikiančias gydymo priemones.