Nuomonė apie abortus

  • 2016-03-06
  • laisvamanis
  • Kita

Pavojinga: supermamos nepilnametes primoko, o tada pasmerkia

Dažnai pastebiu socialiniuose tinkluose ar forumuose anoniminius klausimus su antrašte „Nėščia nepilnametė‘‘. Po ta antrašte slepiasi jauna mergaitė, norinti paklausti patarimo, sulaukti paguodos. Mergaitė, kuri dar net nebaigusi pagrindinės mokyklos padarė klaidą ir kuri pati supranta, kad bet koks sprendimas paliks jos gyvenime žymę. O sprendimai tik du – gimdyti arba negimdyti.

Dažnai po tokio klausimo pasipila supermamyčių komentarai. Jos tvirtina, kad kūdikis yra stebuklas ir visada atsiras maisto dar vienai burnai. Ir nesvarbu, kad mergaitė pasakoja, jog vaiko tėvas pabėgo, tėvai ir taip sunkiai laikosi, o sužinoję apie nėštumą jie gal net išvarytų iš namų arba tik duotų pinigų „susitvarkyti‘‘, o jos pačios svajonė – siekti mokslų ir tapti žurnaliste.

Ir iš visų patarinėjančių tik kokie 5 procentai prasitaria apie abortą. Tie 5 procentai moterų yra apjuodinamos ir nustumiamos į šoną. Tarsi abortą siūlytų ką tik iš psichiatrijos ligoninės pabėgusi žudikė maniakė. Žudikė, nes pasisako už tai, kad būtų nužudytas kūdikis.

[…]

Abortas bet kuriuo atveju palieka randą, kuris ateityje merginai primins padarytą klaidą ar vienintelę turėtą išeitį iš nepavydėtinos situacijos. Tačiau manau, kad niekas neturi teisės teisti kitų už pasirinkimus. Juk ne mes gyvensime tų žmonių gyvenimą.

(Pagal lrytas.lt)