Svarstymas dėl šeimos apibrėžimo Seime – artimiausiu metu

Šeimą per santuoką apibrėžiančios Konstitucijos pataisos projekto svarstymą jos vilkinimu kaltinamas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) vadovas socialdemokratas Julius Sabatauskas žada „artimiausiu metu“.

„Paprasta esmė, kodėl aš pasirašiau. 106 Seimo nariai mano, kad tos pačios lyties santuokų negalime vadinti šeimom, taškas. Daugiau jokių klausimų nėra, Seimo nariai išreiškė vieną vienintelę nuomonę. Jūs sakot, kad mamos, vaikai bus neapsaugoti, visa tai yra poįstatyminiai aktai, Konstitucijoje yra parašyta, kad valstybė atsakinga, ir įstatymai tokiu atveju būtų patikslinti, o pagrindinis klausimas yra vienas atviras“, – kalbėjo M.Zasčiurinskas.

„Labai šiandien liūdna girdėti, kad Seimo nariai atskleidė tikrąją šių Konstitucijos pataisų, kurias galiu apibūdinti kaip homofobinę, esmę. Klausant apie tai, kad ruošiamės apibrėžti, kas yra šeima, o kas nėra šeima, aš klausau ir negaliu suprasti, kokiu būdu teisinėmis priemonėmis mes galime apibrėžti socialinį reiškinį, kuris egzistuoja visuomenėje nepriklausomai nuo to, ką apie tai mano Seimo nariai“, – reaguodamas į M.Zasčiurinsko pasisakymą replikavo Lietuvos gėjų lygos atstovas Tomas Raskevičius.

(Pagal lrytas.lt)

Ką daryti?

Parašykite savo atstovams Seime, kad norite žmonių lygybės, o ne religija ir prietarais grįstos diskriminacijos.

Nuorodos