Rytoj – Už lygybę

  • 2016-06-17
  • laisvamanis
  • Kita

Birželio 18-ąją jau trečią kartą sostinėje bus rengiamos „Baltic Pride“ eitynės,

Seimo Žmogaus teisių komiteto narė Marija Aušrinė Pavilionienė teigė, kad puikiai žinanti, su kokia priešprieša teks susidurti, bet jokių incidentų renginyje nesitikinti ir linkinti visiems gražios šventės.


– Neseniai jūsų rengtos spaudos konferencijos tema buvo apie tai, iš kur Lietuvoje kyla pyktis, nukreiptas į LGBT bendruomenę. Kaip pati sau atsakote į šį klausimą?

– Tai sukelia neišprusimas ir žinių stoka. Žmonės juk atmeta tai, ko nepažįsta. Mūsų valstybėje mokslininkai ir švietimo bendruomenė per mažai kalba apie sudėtingą žmogaus lytinę prigimtį ir jos įtaką asmenybės formavimui. Mes nesuvokiame, kad esame lytinės būtybės nuo gimimo iki mirties ir mūsų lytiškumas skirtingai reiškiasi. Prigimtinis lemia lytinę tapatybę, o mūsų šalyje vis dar galvojama, kada lytinę tapatybę gali keisti tada, kada panori. Tai kliedesys. Kitas svarbus veiksnys – katalikiškosios religijos įtaka valstybei. Europos Sąjunga pamatuota ne tik krikščionybės nuostata, bet ir protestu prieš religijos dogmas, racionalaus proto, abejonėmis ir demokratijos principais. Esame šalis-ES narė, tad neturi būti stumiama kolektyvinė religinė prievarta – ypač Seime, kurį norima paversti bažnyčia.

(Pagal lrytas)