Po eitynių „Už lygybę“

  • 2016-06-18
  • laisvamanis
  • Kita

Šarūnas Černiauskas: Ir aš ten buvau, per barzdą varvėjo:

Sako, kam jie „demonstruojasi“. Sako, tegul sau būna, bet tyliai. Sako, nėra čia kuo didžiuotis. Yra. Prieš 10 metų šie žmonės neturėjo net teorinės galimybės Vilniuje parodyti, kas jie tokie. Prieš 6 metus jie šiaip netaip gavo leidimą renginiui, kuris tik iš žemės orbitos gali atrodyti panašus į „šeimos gynėjus“ taip šiurpinančius Vakarų Europos paradus. Prieš 3 metus jie jau žygiavo Gedimino prospekte, patirdami tokį neapykantos koncentratą, nuo kurio bloga darėsi net Karoliniškėse. O dabar jie žygiuoja laisvai, nes pagaliau atėjo suvokimas, kad jie – tokie patys žmonės, kaip ir visi kiti. Ir aš einu su jais. Ir eisiu kitą kartą. Nes aš jais didžiuojuosi, o jie didžiuotis tikrai turi kuo.

Parlamentaras Vytautas Matulevičius: „Būtina įteisinti homoseksualų partnerystę“:

Šeštadienį eitynėse „Baltic pride“ pirmose eilėse žygiavęs parlamentaras Vytautas Matulevičius 15min teigė, kad jo kolegos iš Seimo tiesiog bijo pasirodyti tokiame renginyje, o homoseksualų noras įteisinti savo santykius yra kilnus.

Toks pareiškimas buvo netikėtas, nes V.Matulevičius į Seimą išrinktas kaip politinio judėjimo „Drąsos kelias“ narys. Būtent šio judėjimo šalininkai pasižymėjo aršia pozicija nukreipta prieš seksualines mažumas.