Paskutiniai kaltinamųjų žodžiai dainos „Šėtone, prašau“ byloje – tegul teisia

  • 2016-08-12
  • laisvamanis
  • Kita

Penktadienį Anykščių rajono apylinkės teismo teisėjai Zitai Gavėnienei pagaliau pavyko surengti paskutinį teismo posėdį. Baigiamąją kalbą teisme sakė naujasis troškūniečių gynėjas, advokato padėjėjas Gediminas Usavičius.

Teisininkas ypač baisėjosi prokurorės Jelenos Sabaliauskienės prašymu prie bylos medžiagos prijungti kunigo egzorcisto Arnoldo Valkausko interviu. „Parodija. Dvelkia cirku. Remiamasi egzorcisto nuomone lyg būtų viduramžiai“, – kalbėjo advokato padėjėjas.

Teisiamieji baigiamosiose kalbose pasakė vos po kelis žodžius. G. Sasnauskas tvirtino, kad „nesiekė to, kuo mus kaltina“, M. Grincevičius dėstė: „Nesijaučiu kaltas, bet jei teismas nori, tegul teisia“, o V. Grincevičius aiškino, kad vaikus jis myli labiau nei gėjus ar žydus, todėl apie juos ir kūrė.

Kokią bausmę humoristams skirs teismas, paaiškės rugsėjo pradžioje.

Vaikino ginti socialiniame tinkle stojo ne tik jo gerbėjai, bet ir Remigijus Šimašius, Marijus Mikutavičius, Paulius Ambrazevičius ir Mantas Katleris.

„Kažkada norėjau įkelti, nes buvo juokinga. Dabar – principo reikalas. Krata namie, paimti kompiuteriai. Savo demokratinėj šaly turim savo „Pussy Riot“?“, – nustebęs klausė Marijus Mikutavičius.

(Pagal Delfi)