Balsavimas

  • 2016-09-27
  • laisvamanis
  • Kita

Neužilgo ketinu balsuoti. Norėtųsi balsuoti informuotai, kai žinai pakankamai apie kandidatą, apie tai, kas kandidatui yra aktualu, ką kandidatas norėtų pasiekti ir kaip.

Deja, šitaip balsuoti neišeis. Štai mano rinkimų apygardoje yra Jūratė Zabielaitė, teisininkė apie kurios pažiūras ir tikslus nieko nesužinosite, ji save apibūdina taip:

Teisė į teisingą valdymą yra prigimtinė žmogaus teisė.

Švaistyti laiką ir intelektą tarpusavio rietenoms yra pražūtinga Tautai ir valstybei.

Parodykite man nors vieną kandidatą, kuris mano jog svarbu švaistyti laiką tarpusavio rietenoms arba, kad tesingas valdymas yra nereikalingas. Taip pat jos atstovaujamos partijos programa gan chaotiška ir nekonkreti.

Virgilijus Alekna bent minimaliai pristato savo pažiūras Youtube klipuke ir Facebook’e pasisako už lygybę. Kita vertus jis pasisako už profesionalų sportą. Valstybės remiamas profesionalus sportas yra grynas pinigų, pastangų ir žmogiškų resursų švaistymas. Taip pat panašu, kad jo šeimoje, nelabai skiriama, kas yra medicina ir kas yra pseudomedicina. O tai nekelia gerų minčių kalbant apie pseudomedicinos įteisinimą ir reguliavimą…

Faustas Latėnas – kompozitorius, buvęs kultūros viceministras, premjero patarėjas. Nieko niekur nerašo apie jo pasiekimus, darbus, pažiūras.

Petras Nausėda – profesionalus sportininkas. Bando kandidatuoti su Zuoko partija.

Alvydas Medalinskas apie savo pažiūras rašo daug. Bet vos užmetus ten akį aišku, kad jis ir homofobas ir linkęs suteikti visokiems pseudomedicinos šarlatanams nekritišką ir palaikančią tribūną.

Dėl kitų žmonių, drįstančių sieti savo vardą su tam tikromis partijomis (konservatoriais, tvarkiečiais, liaudies partija ir pan.) net nesinori laiko gaišti ieškant apie juos informacijos.

Žaliųjų partija man kelia dvejopus jausmus – iš dalies jų programoje yra keletas vertybiškai priimtinų punktų:

Pritarsime civilinei partnerystei tarp tos pačios lyties asmenų.

Stiprinsime teisės aktais nustatytą gyvūnų gerovės priežiūros sistemą,

ypač daug dėmesio skirdami gyvulininkystės kontrolei, užtikrindami,

kad būtų siekiama aukštų gyvūnų gerovės standartų.

Skirsime daugiau dėmesio sveikatos mokymui ir ligų prevencijai. Skatinsime gyventojų fizinį aktyvumą, ugdysime sveikos mitybos įpročius, vykdysime žalingų įpročių prevenciją, atnaujinsime

ir plėtosime sveiką gyvenseną skatinančią ir sveikatos raštingumą didinančią viešąją infrastruktūrą. Taip pat tobulinsime vakcinacijos sistemą, plėsdami vaikų ir suaugusiųjų skiepijimą valstybės lėšomis.

Deja, žalieji kai kuriais klausimais laikosi antimokslinės ideologijos:

Neleisime naudoti genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) Lietuvos

žemės ūkyje.

** Kaip balsuoti? **

Net šiais interneto laikais, informacijos apie kandidatus yra labai nedaug. Tad kaip žmogui pasirinkti balsuoti?

Kai kuriuos kandidatus lengviau išbraukti pagal tai, ar kandidatas skelbia antimokslines pažiūras ir neįtinkančią ideologiją. O toliau balsuojama daugmaž atsitiktinai, pagal tai ar kandidatas sieja save su kuria nors bent minimaliai ideologiškai atitinkančia partija ir pagal tai ar kandidatas yra prisidirbęs skandalų.

Pora nuorodų į Vilniaus Naujamiesčio rinkiminės apygardos kandidatų video prisistatymą: