Valstiečiai valdžioje: prieš mokslą, prieš efektyvią žemdirbystę (2-a dalis)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo programoje skelbia, kurią tarsi pasityčiodami patalpino svetainėje darnilietuva.lt:

Laikysimės griežtos genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) atsisakymo (draudimo) Lietuvoje politikos. Prioritetą teiksime pastangoms išsaugoti visuomenės sveikatą, žemės ūkio ir aplinkos kokybę – žemės ūkio gamyboje nebus leista naudoti GMO. To paties sieksime ir Europos Sąjungos lygmeniu, aktyviai visoje ES reikalausime įteisinti privalomą atskirą žymėjimą produktams, kurių gamybos metu buvo naudojami GMO pašarai;

GMO – nėra baubas. Jeigu yra būdų pigiau ar su mažiau pesticidų užauginti daugiau produkcijos, tai tą reikėtų ir daryti!

GMO žymėjimas specialiomis etiketėmis tik prisideda prie tokio atsilikėliško mąstymo skatinimo: juk eiliniam vartotojui staiga kils asociacijos – „jeigu žymi, tai reiškia kažkuo pavojinga“, nepaisant to, kad tas priešiškumas GMO produkcijai yra niekuo nepagrįstas. Siūlau apie tai perskaityti daktaro Steven Novella pamąstymus angliškai (pagrindinė mintis yra ta, kad GMO produktai yra saugūs ir lygiai tokie pat maistingi, tad toks priverstinis žymėjimas yra nereikalingas).