Sveikos gyvensenos ir jogos festivalis

Gruodžio 2-4 dienomis Vilniuje, LITEXPO parodų rūmuose, vyks sveikos gyvensenos ir jogos festivalis „Jogos dienos 2016“. Beveik pusšimtis lektorių dalinsis savo patirtimi, mokys atrasti kūno, proto ir sielos vienovę. Per dvidešimt mugės dalyvių lankytojams pasiūlys įvairių ekologiškų produktų, rytietiškų aksesuarų, kristalų, bus galima pasitikrinti auros būklę, apsilankyti astrologo konsultacijose, masažuose, reiki, gongų terapijose, bus galima įsigyti firminės jogos aprangos vyrams ir moterims, jogos atributikos ir dar daugiau.

Trijų dienų festivalyje žiniomis ir patirtimi dalinsis įvairūs lektoriai: ypatingą kūno lankstumą demonstruojantis žymus jogas iš Latvijos Sergėjus Pavliukevičius,  psichiatras Aurelijus Veryga, sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, kardiologė,  natūralios medicinos centrų Vilniuje ir Kaune įkūrėja Jelena Tulčina, lektorius eruditas – Tomas Girdzijauskas, techn. mokslų daktaras Artūras Dabkevičius, ajurvedos gydytoja Asta Keturkienė ir kiti. Visas tris renginio dienas ruošiami kultūriniai pasirodymai su įvairiais atlikėjais, šokėjais.

(Pagal lrytas.lt)

Labai apmaudu, kad įvairių pseudo-mokslų ir pseudo-medicinų propaguotojai yra pristatomi, kaip „sveikos gyvensenos“ specialistai.

Štai vien pažiūrėjus į tai, kas dalyvauja:

  • Dainius Kepenis – kovoja prieš ligų prevenciją.

  • Jelena Tulčina – kovojanti prieš žmonių mitybą ir skleidžianti absurdiškus mitus.

  • Asta Keturkienė – propaguojanti senovinius indiškus prietarus, diagnozuojanti došas ir valanti toksinus:

    • toksinai suminkštinami ir šalinami iš organizmo;
    • vyksta giluminis organizmo apsivalymas;
    • valomi tūkstančiais skaičiuojami energiniai kanalai;

    Tereikia tik priminti, kad toksinų valymas ir energetiniai kanalai neturi nieko bendro su realybe.

    • Artūras Dabkevičius – fotografuojantis neegzistuojančius biolaukus ir užsiimantis „auros diagnostika“.

Gal visi šie žmonės ir tiki visom savo pardavinėjamom nesąmonėm, tačiau bėda yra ta, kad jie visi arba kovoja prieš tikrą mediciną arba pardavinėja žmonėms neegzistuojančius dalykus.

Kuo tai blogai?

Dauguma atveju, tai tik švaisto žmonių laiką ir pinigus, tačiau retesniais atvejais tokie asmenys atitraukia tikrus ligonius nuo efektyvių diagnostikos ir gydymo būdų. O D. Kepenis prisideda prie vakcinomis valdomų ligų plitimo.

Ką daryti?

Svarbu neremti jų finansiškai ir jeigu turite galimybę pateikite skundus institucijoms, kurios užsiima pacientų apsauga, klaidinačios reklamos vertinimu ir pan.