Motoakademija – skelbia seksistines reklamas ir atsikalbinėja

  • 2017-01-07
  • laisvamanis
  • Kita

Seksistinių reklamų Lietuvoje netrūksta, ir tai – problema. Tačiau man ypač kliūna, tai, kad seksistines reklamas skelbiantys tipai nesupranta, jog reklamos – seksistinės rodo tai, kad situacijos pagreinti lengvai neišeis.

„Motoakademijos“ reklama, kur pravažiuojantis pro merginą motociklininkas jai pakelia sijoną, įmonei atsirūgo – ji papuolė į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos akiratį. Specialistai sako, kad reklamoje žeminamos moterys ir netgi gali būti skatinamos patyčios ar priekabiavimas.

„Mes nemanome ir nemanėme (kad reklama seksistinė – red.), bet, jeigu kam tai pasirodė, mes iškart ištrynėme tą informaciją ir reklamą“, – teigė K. Narbutavičius

Pašnekovė nurodo, kad, jeigu Tarnyba nustato, kad Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymui nusižengiama, tuomet pažeidėjo prašoma, kad jis reklamą išimtų. Pasak L. Vengalės – Dits, daug svarbiau už baudas yra tai, kad seksistinė reklama būtų išimta ir iki šiol su didžiąja dalimi pažeidėjų pavykdavo susitarti.

„Šįkart kreipėmės ir į Generalinę prokuratūrą, nes Baudžiamojo kodekso 170 strp. kalbama apie kurstymą diskriminuoti tam tikrą žmogų ar žmonių grupę viešai, kada siekiama jį pažeminti, smurtauti, paniekinti jį, priekabiauti. Mes norime, kad Prokuratūra įvertintų tą reklamą, kada motociklininkas nuvažiuoja ir tempia sijoną ir neaišku, ką nori tai moteriai padaryti – čia yra viešos patyčios.

(Pagal TV3)