Eisena „Sister March Vilnius“

Šeštadienį, sausio 21 dieną, Vilniuje organizuojama eisena „Sister March Vilnius”, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į smurto problemą šalyje, kalbėti apie vaikų bei moterų teises. Eisena prasideda 12 val. – bus žygiuojama nuo Vyriausybės (V. Kudirkos aikštės) iki Seimo.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė sako, kad didžiausia problema yra ta, kad daugelis suaugusiųjų iki šiol mano, jog vaiko mušimas yra efektyvus auklėjimo būdas.

„Bausmė, ypač fizinė, nemoko vaiko teisingai elgtis, o priešingai – žaloja jo fizinę ir psichinę sveikatą. Privalome garsiai kalbėti apie tai, kaip svarbu išvengti smurtu paremto vaikų auklėjimo. Kuo daugiau apie tai kalbėsime, tuo didesnė tikimybė, kad mus išgirs ir susivoks tie, kurie yra linkę vaiką bauginti, jį mušti. Vaiko auklėjimas pirmiausia turi būti pagrįstas bendradarbiavimu, o ne besąlygišku paklusnumu. Aš manau, kad draudimas naudoti fizinę jėgą prieš vaiką privalomas. Vaikai neturi būti smurto šeimoje liudytojai. Šiandien ypač svarbu kalbėti apie mergaites – juk jos užaugusios bus mamos, vaikams perduos savąją patirtį, rodys jiems pavyzdį”.

(Pagal ELTA)