Bažnyčia švaistosi milijonais, bet priešgaisrinei signalizacijai įsirengti gviešiasi jūsų pinigų

Apmaudu, kad valdžia švaisto pinigus prietarų sklaidai. Bažnyčia pinigų tikrai turi ir gali savo turtą ir apdrausti ir įsirengti priešgaisrinę signalizaciją.

Kultūros paveldo departamentas per atskirą programą 2017 metams finansuoja tokių sistemų įrengimą bažnyčiose. Kiek žinau, po vieną bažnyčią iš vyskupijų priešgaisrinę sistemą turės. Šiais metais tam skirta apie 50 000 eurų, tačiau realus poreikis – apie milijoną eurų.

(Pagal bernardinai)

O kad pinigų Bažnyčiai netrūksta rodo jos milijoninės ivesticijos:

„Sugrąžinus jį mums po sovietinės okupacijos, pastatų būsena buvo avarinė, jeigu nepasakyti tragiška, o sklypas taip pat visiškai apleistas. Tad mąstėme, kaip prikelti naujam gyvenimui objektą, esantį tokioje geroje kurorto vietoje. Tad rengdami šį projektą atlikome Palangos miesto-kurorto rinkos analizę, tarėmės su nekilnojamojo turto plėtros specialistais, turinčiais patirtį šioje srityje, ir su jų pagalba bandėme įvertinti ilgalaikės plėtros perspektyvas, o tuomet siekėme sukurti projektą, kuris derėtų ir su aplinka, ir su poreikiais“, – tikina Kauno arkivyskupijos atstovas.

Jis mini, kad investicijos į objektą sudarė per du milijonus eurų. „Dalį lėšų investavo mūsų Ekonomo tarnyba, kitą dalį – objekto nuomininkai bei projekto operatoriai“, – pažymėjo D.Chmieliauskas.

(Pagal 15min)