Liberalų moralė

Bernardinuose koksai tai tipas bando nužmoginti libralus, nes liberalai nesugeba atskirti gėrio nuo blogio.

Liberalas gali rinktis ir abortus, ir jų draudimą, ir pornografiją, ir jos draudimą, aiškiai nepasakydamas, ką individas turi suvokti kaip gėrį. Liberalai nemano, kad eutanazija yra gėris, jie tik kovoja dėl jos draudimo panaikinimo. Jų moralinė kritika yra be aiškių gėrio ir blogio orientyrų. Manoma, kad svarbiausia leisti, neklausiant apie to leidimo santykį su gėriu ir blogiu. Liberalai individą palieka nežinioje. Pernelyg sureikšminę pasirinkimą, jie atsisako substancialių moralinių įsitikinimų. Liberalų „moralė“ yra keista, nes iš tikrųjų jie gina laisvę, o ne moralę.

(Pagal Bernardinai)

Liberalų moralė nėra keista – liberalų moralė yra grįsta supratimu, kad moralė nėra nuleista iš viršaus ir visuomet reikia derinti žmogaus asmeninį pasirinkimą su gyvenimu visuomenėje.

Eutanazija nėra gėris savaime, tačiau galimybė pasirinkti eutanaziją arba paliatyvinę globą to prisireikus yra gėris.

Abortas nėra gėris ar blogis pats savaime, bet galimybė pasirinkti abortą to prisireikus, gali būti daug geresniu variantu už gimdymą.

Liberalai leidžia savo aplinkybes įvertinti žmonėms, kuriems tenka priimti savo gyvenimą įtakojančius sprendimus, vietoj to, kad tie sprendimai būtų jiems per prievartą primetami visuomenės.