Tai ką gi ta Katalikų Bažnyčia padarė?

Saulius Skvernelis antradienio popietę aplankė savo rinkėjus – Pilaitės gyventojus. Į šį susitikimą bendruomenę pakvietė Pilaitės parapija. Kalbėta daug ir emocingai, ypač apie mokyklos statybas šalia kylančios Šv. Juozapo bažnyčios.

Sulaukęs gana aštrių klausimų apie tai, ar valstybiniame sklype nebūtų vis dėlto geriau statyti pasaulietišką mokyklą, S.Skvernelis ne mažiau emocingai paklausė: „Ką jums ta Bažnyčia blogo padarė?“

(pagal 15min)

Tad aš šiandien parašiau laiškutį ministrui pirmininkui:

Gerbiamas Sauliau,

Tikiuosi, jog klausėte nuoširdžiai, tad pateiksiu atsakymą į jūsų klausimą.

Bažnyčia teršia švietimo sistemą: mokiniai mokosi, kaip veikia pasaulis, o tuomet per tikybos pamokas Bažnyčia sako, jog tai ko mokaisi mokykloje yra netiesa: tai evoliucija neveikia, tai pasaulis sukurtas, tai žmogaus smegenims numirus asmuo neišnyksta…

Bažnyčia ragina diskriminuoti Lietuvos piliečius: prisiminkite nesusituokusių šeimų ir LGBT šeimų teises.

Bažnyčia remia moterų teisių ribojimą: kovoja už abortų draudimą, ji remia organizacijas, kurios pateikia moterims dezinformaciją nepageidaujamos nėštumo atveju (pvz. tokias kaip Krizinio nėštumo centras).

Bažnyčia užsiima netiesos sklaida! Jeigu galvojote, kad fake news (netikros naujienos) yra didelė problema, tai Bažnyčia tuo užsiima jau porą tūkstančių metų!

Mes norime, kad naujoji karta užaugtų be šios labai neigiamos Katalikų Bažnyčios įtakos. Kad Bažnyčia šiai kartai netrukdytų mokytis, kad Bažnyčia neugdytų netolerancijos ir nediegtų jaunimui požiūrio, jog visuomenė turi teisę reguliuoti moterų reprodukcijos reikalus.