UAB „Medgidas“ skirta sankcija už maisto papildų reklamos pažeidimus

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba gavo Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos protokolą dėl UAB „Medgidas“ maisto papildų reklamos naudojimo reikalavimų nesilaikymo.

Tyrimo metu nustatyta, kad UAB „Medgidas“, reklamuodama maisto papildą „Pomi-T“, naudojo teiginius, kuriais užsimenama apie žmogaus ligų gydymo ar profilaktines savybes, teiginius, kuriais daroma nuoroda į gydytojų ar sveikatos srities specialistų rekomendacijas, taip pat teiginius, kurie nurodo organizmo funkcijų pasikeitimus ir gali sukelti vartotojo baimę bei teiginius, kuriais nurodoma į bendro pobūdžio, nekonkrečią naudą sveikatai ar su sveikata susijusiai gerai savijautai, nepateikiant konkretaus teiginio apie sveikatingumą, kuris yra įtrauktas į Europos Komisijos Bendrijos registrą. Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, pažeidimo mastą ir pobūdį, už Reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą bendrovei skirta 1 000 EUR bauda.

(Pagal vvtat)

Yra organizacijų ginančių vartotojus nuo šarlataniškų gydymo metodų! Ir jos sugeba bausti! Panašu, kad visada verta paskųsti neskrupulingus netikros medicinos pardavėjus.