Apie lytinį ugdymą mokyklose – prieštaringai

Praėjusiais metais parlamentarės prof. Marijos Aušrinės Pavilionienės parengto ir Seimo posėdžių sekretoriate įregistruoto Švietimo įstatymo projekto dėl lytinio ugdymo mokyklose nė neleista pristatyti.

Pagal Seimo narės projektą, lytinis ugdymas – asmens teisės į galimybę pasiruošti savarankiškam gyvenimui realizavimas, suteikiant moksleiviui žinių apie lytiškumą, lytiškumo ir asmenybės formavimosi ryšį, lyčių bendravimą, lytinio smurto prevenciją, lytinę sveikatą, su lytiniu elgesiu susijusias rizikas.

Profesorės teigimu, susidaroma neteisinga nuomonė, jeigu mokyklose bus įvestas lytinis ugdymas, vaikai esą taps amoralūs ir pradės ankstyvą lytinį gyvenimą.

„Tyrimai rodo, jog kuo anksčiau, atsižvelgiant į amžių, vaikui pradedama aiškinti apie lytiškumą, tuo vėliau jis pradės gyventi lytinį gyvenimą ir bus atsakingesnis“, – sako politikė, pridėdama, kad lytinis ugdymas inicijuotų savisaugą prieš lytiškai plintančias ligas, infekcijas ir lytinę prievartą.

Profesorės manymu, lytinio ugdymo ignoravimas mokyklose byloja apie šalies atsilikimą, o vaikams daroma žala: mokyklose neaiškinama, kad merginos neturėtų lipti į nepažįstamų jaunuolių mašinas, vaikai – neimti iš nepažįstamų žmonių saldainių.

<

p style=“text-align: right;“>(Pagal lrytas.lt)