Parlamentinių partijų lyderiai nepalaiko Artūro Paulausko siūlymo drausti viešai dėvėti burkas

Parlamentinių partijų lyderiai nepritaria Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko „darbiečio“ Artūro Paulausko siūlymui drausti viešai dėvėti musulmoniškas burkas.

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis sako esąs „gerokai nustebintas šiuo A.Paulausko pareiškimu, nes tame nėra jokios didelio masto problemos“.

„Gerbiu kiekvieno tikėjimo atstovus ir jų įpročius, toks dalykas galėtų tik dar labiau suerzinti arba pademonstruoti nepagarbą vieno ar kito tikėjimo žmonių atžvilgiu. Lietuva turėtų būti tolerantiška, moderni ir atvira visų religijų žmonėms“, – BNS ketvirtadienį sakė E.Masiulis.

„Mes Seime balsuotume prieš“, – pridūrė jis.

Teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis BNS teigė, kad jo vadovaujama ministerija palaikytų burkų dėvėjimo draudimą tik tuo atveju, jeigu „ši problema taptų aktuali“. Ministro teigimu, burkų dėvėjimas pažeidžia pačių moterų laisves ir teises.

(Pagal 15min.lt)

Aš neturiu tvirtos nuomonės, kas yra geriau. Iš vienos pusės, religines laisves užtikrinti yra svarbu. Iš kitos pusės, svarbu ir tai, kad moterys galėtų rengtis tai, kaip jos nori, o ne taip, kaip joms liepia religija ar artimieji religijos išpažinėjai.

Taip pat aš, kaip pastafaras, nenorėčiau, kad man būtų draudžiama dėvėti sietą ant galvos.

Dėl Bernatonio pasisakymo: kiek moterų turi būti priverstos dėvėti hidžabus ir nikabus Lietuvoje, kad ta problema būtų aktuali?