Jūsų burtai – neteisingi, o mūsų burtai teisingi

Straipsnio santrauka įdomi:

  • jūsų burtai – neteisingi, o mūsų burtai – teisingi.
  • Vat tuos tikėjimus be pagrindo kvestionuokit, o šitu tikėjimu be pagrindo tai tikėkit

Seniai pastebėta, kad ezoterika gana dažnai „programuoja“ žmogų. Tokio programavimo tikslas yra tiek dvasiškai, tiek psichologiškai paveikti žmogų, visą jo mąstymą, elgesį, psichologiją bei informacijos suvokimą. Toks programavimas vyksta nuolatos, į pagalbą pasitelkiant žmonių neišmanymą. Pavyzdžiui, kas iš mūsų išmano kvantinę fiziką? Abejoju, kad tokių daug atsiras, bet štai atsiranda tokia kvantinė medicina, o tada mes, neišmanantieji, galvojame, kad tai labai rimta gydymo praktika. Arba ta pati homeopatija, kuria daug kas pasitiki, nors tai tėra pseudomokslinės medicinos, kuri veikia nebent dėl placebo efekto. Tačiau žmonės dėl savo neišmanymo papuola ant tokio kabliuko, o tada jau su jo mąstymu daryk, ką tik nori, jis lengvai pasiduos. Gerai, jei kabliukas tik per kišenę kirto, o juk būna ir baisesnių dalykų, kada programavimas visiškai suėda žmogaus gyvenimą bei santykius su artimaisiais.

Daug kas priklauso nuo to, kokių žinių krauname savo galvon. Dažnai mes patys nepastebime, kad vykdome visokias programas, apie kurių egzistavimą net neįtariame. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokia informacija tave pasiekia, dar svarbiau yra ją kvestionuoti.

Ezoterika kaip niekas kitas siekia programavimo. Tai jos firminė etiketė, kurios, deja, daug kas nepastebi. Didelė dalis žmonių patys leidžiasi programuojami. Ezoterikoje juk negalima kvestionuoti savo guru. Per tokį savotišką nubukinimą ezoterika suvaržo žmogaus laisvę, o įdiegta programa dažnai žmonėms sukelia priklausomybę.

Toks programavimas yra kardinaliai priešingas religinei tradicijai, kuri palieka žmogui laisvę daryti klaidų ir jas taisyti. Ezoterikoje kiekviena klaida dažnai suvokiama kaip stabdis į tobulėjimą ar net tapimą dievu. Tokia programa apkraunama įvairiais dvasiniais prietarais, pavyzdžiui, jei vartoji kokius nors vaistus tokius kaip antidepresantai, tada tavo programa yra blokuojama, ir su anapusinėmis jėgomis tu nesusisieksi, net turėdamas didžiausią troškimą, o ir žadamų slėpiningų galių nesugebėsi panaudoti. Religijų dvasinė patirtis rodo priešingai. Nesvarbu, ką tu vartoji ar koks paklydęs esi, visada gali užmegzti kontaktą su anapusybe per maldą, atgailą ar ritualą.

(Pagal Apie dvasinį programavimą ir ezoterinius kokteilius – Bernardinai.lt)