Pasirinkimų yra daug: ir tai yra laisvė

Bernardinai skelbia Navicko rašinėlį „Trečio pasirinkimo nėra„.

Tad čia mano atsakas žmonėms, kurie galėjo užkliūti ant Navicko demagogijos:

Tai, kad žmonių diskriminaciją vadinate „kova už šeimą“ nereiškia, kad jūs esate teisūs. Žodžių iškraipymas ir manipuliavimas frazėmis tik rodo, kad jūs esate veidmainiai pasiruošę savo neapykantą skleisti prisidengdami paviršutiniškai gražiai skambančia propaganda.

„Mums bandoma įteigti, kad laisvė – tai galimybė šėlioti.“

Kas jums tai bando įteigti?

„Mums tvirtinama, kad šeima – tai atgyvena, tradicinis reliktas, kad santykius turime vartoti ir, jei tik iškyla sunkumų, tuoj pat juos nutraukti. “

Ar tik nemeluojate? Jeigu jau pristatote priešininkų poziciją, tai darykite tai sąžiningai, o ne neatpažįstami iškraipydami ją.

„Tėvynė“ yra ne teritorija, o žmonės. Mano šeima ir mano draugai nesvarbu, kur pasaulyje bebūtų man yra gerokai artimesni, nei gretimame daugiabutyje gyvenantis tipas iš mano tėvynės. Taip pat, kaip ir sakote „Tėvynės meilė nereiškia užsisklendimo nuo pasaulio, nereiškia neapykantos kitiems.“ Deja daugumai žmonių tėvynės meilė reiškia būtent tą: „mes lietuviai, mes geresni ir už tuos ir už anuos ir mūsų kalba geresnė ir mūsų moralė teisingesnė“.

Dalis to, ką Navickas rašo būtų labai normalus paraginimas gyventi draugiškai ir padėti kitiems (ir tai būtų priimtina tiek įvairių religijų tikintiesiiems, tiek ir netikintiesiems), deja dėl jo demagogijos ir kitų pozicijų iškraipymo, jo rašinėlio neįmanoma priimti rimtai. Juk su tokiu tipu, kuris yra intelektualiai nesąžiningas, nepadiskutuosi.