Lryto straipsnis apie anti-vakcinuotojus prasideda labai prastai

Niekas neabejoja, kad tėvai visada geriausiai žino, kas būtina ir reikalinga jų vaikams. Tačiau skiepų tema nuomonę turi visi tėvai, auginantys atžalas. Vieni pasisako už skiepus teigdami, kad tai pati geriausia apsauga prieš plintančias ligas, o kita grupė teigia, kad tai – nereikalingas vaiko žalojimas.

Šiai grupei priklausančios mamos įsitikinusios, kad gerokai geriau už profesionaliausius pasaulio medikus jaučia, kas yra būtina jų vaikams ir ko šiukštu reikėtų vengti. Ginčytis su tokiomis mamomis neverta. Jų argumentai neįveikiami.

(Pagal sveikata.lrytas.lt)

„Niekas neabejoja, kad tėvai visada geriausiai žino, kas būtina ir reikalinga jų vaikams.“ Ne, kone kiekvienas pedagogas, edukologas, medikas, dietologas ir mokslininkai besispecializuojantys šiose srityse tai išmano gerokai geriau už tėvus. Nežinau su kuo jūs bendraujate, bet specialistai savo sritį paprastai išmano gerokai geriau už atsitiktinai parinktą žmogų, kurio kvalifikacija yra apibūdinta tik tuo, kad jis/ji sugebėjo pasimylėti.

„Vieni pasisako už skiepus teigdami, kad tai pati geriausia apsauga prieš plintančias ligas, o kita grupė teigia, kad tai – nereikalingas vaiko žalojimas.“ Šitą tiesiog reikėtų perfrazuoti kitaip: „Dauguma, įskaitant specialistus, pasisako už skiepus teigdami, kad tai pati geriausia apsauga prieš plintančias ligas, o absoliuti mažuma žmonių nesusigaudančių moksle ir tikinčių konspiracijų teorijų skleidėjais teigia, kad tai – nereikalingas vaiko žalojimas.“

Taip, skiepai yra labai svarbu, bet tai nereiškia, kad reikia rašyti tokius šūdinus straipsnius.