„Gydymo būdai“

Jau tūkstančius metų žmonės nuolat bando rasti veiksmingus gydymo būdus konkrečioms ligoms gydyti, kurie padėtų išlikti sveikiems. Nors šiuolaikinė Vakarų medicina virto tvarkinga sistema su gydytojais, ligoninėmis bei farmacijos preparatais, tačiau daugelis kitokių priemonių, pradedant kraujo nuleidimu ir baigiant juoko terapija, iki šiol pasaulyje yra plačiai naudojami gydymo metodai.

(Pagal lrytas)

Žmonės tiki tokiomis nesąmonėmis:

Daugiau nei prieš 100 metų, Batini Goud šeima iš Indijos sukūrė savo sveikatos sistemą, kurios gydymo būdas yra 5-7cm ilgio žalios žuvies ryjimas, įdarytos geltona žolelių pasta. Žuvis vadinama „murrel“, o žolelių pastos paslaptis perduodama iš kartos į kartą ir žinoma tik šeimos nariams. Pasak gydančiųjų šiuo būdu, pacientai visam laikui išgydomi nuo astmos, tačiau turi ryti žuvį trejus metus iš eilės ir griežtai laikytis dietos, kurią paskyrė žiniuoniai.

Bei:

Indijoje yra didžiulis pasirinkimas produktų, pagamintų iš karvės šlapimo ir mėšlo. Indai tiki, kad jie gali padėti atsikratyti susirgimų vėžiu, nervų sistemos sutrikimų ir kitų. Pavyzdžiui, vyrams skirtas losjonas po skutimosi, naudojamas ir kaip dezinfekavimo bei gydymo priemonė įsipjovus ar susižeidus.

Svarbu

Žmonėms derėtų prisiminti, kad stebuklų nebūna, o įvairių gydymo metodų efektyvumui, saugumui ir pašaliniams efektams nustatyti reikia gan ilgų ir sudėtingų tyrimų. Taip pat, daugeliu atveju, „gydymą“ preliminariai įvertinti galima ir be didelių tyrimų – užtenka užmesti akį į tai, kiek gydymas atitinka ar prieštarauja jau sukauptoms mokslo žinioms.