Jūsų pinigai prietarų sklaidai: pradžiai 30 tūkstančių eurų Palangoje, o po ko gero dar gerokai daugiau

Kultūros ministerija įtraukė Palangos savivaldybės ribose esančią Būtingės evangelikų liuteronų bažnyčią į valstybės saugomų kultūros paveldo objektų sąrašą. Nustatyta, jog bažnyčios istorinis, architektūrinis, sakralinis bei kraštovaizdžio paveldas yra saugotinas bei naudotinas viešai pažinti.

„Valstybės saugomo kultūros paveldo objekto statuso suteikimas atveria valstybės biudžeto finansavimo galimybes. Mums, Palangos, Šventosios bei Būtingės bendruomenei, itin svarbu puoselėti pajūrio kultūros paveldą“, – sako Palangos meras Š. Vaitkus. Anot jo, tam, kad visi parengiamieji darbai vyktų sparčiau, jau šių metų kurorto biudžete bus numatyta 30 tūkstančių eurų bažnyčios tvarkybos projektui parengti. Ką pirmiausia būtina tvarkyti, nustatys ekspertai, atlikę išsamius tyrimus. Tikimasi jau rugsėjo pabaigoje Kultūros paveldo departamentui pateikti paraišką dėl tolimesnių darbų finansavimo.

(Pagal 15min)

Taip tai teisėta, bet neteisinga. Tai, kad Katalikų Bažnyčia sugebėjo skleisdami netiesą išvilioti pinigų iš mūsų protėvių ir iš to prisistatyti prašmatnių pastatų, nereiškia, kad dabartinė situacija yra teisinga.

Ką daryti turto savininkams?

Jeigu nesugebate patys išlaikyti savo turto, parduokite jį tiems, kurie sugebės jį prižiūrėti. Taip elgiasi dori žmonės.

Štai kaip kitose valstybėse atrodo bažnyčios, išlaikančios pastatus pagal savo išgales.

Ką daryti savivaldybėms?

Nustoti finansuoti prietarų sklaidą.