Keulė rūkė ir biurokratija

  • 2016-05-18
  • laisvamanis
  • Kita

Pavadinimo moralė, etinės normos ir viešoji tvarka?

Kartais biurokratija pradeda kišti į tai, ko visiškai nesupranta prisidengdama nesąmoningais argumentais. Puiku, kad karttais atsiranda būdų tas nesąmones tiesiog apeiti.

Viskas prasidėjo dar 2014 m. pabaigoje, kai Valstybinis patentų biuras nusprendė neregistruoti įmonės pavadinimo dėl to, kad ženklas prieštarauja moralei, viešajai tvarkai, etinėms visuomenės normoms.

Tačiau “Keulė Rūkė“ su tuo nesitaikstė – prekės ženklą įregistravo Europos Sąjungos patentų biure, kur jis niekam neužkliuvo. Kadangi Lietuvos patentų biuras pavaldus šiai institucijai, teisę į „kiaulišką“ pavadinimą bendrovė išsikovojo.

Boikotas ko gero neveiks

Ir nors beveik visuomet atsiranda besipiktinančių, „Keulė Rūkė“ nesijaudina – atviras įmonės idėjų skleidimas daugiau klientų pritraukia, o ne atbaido.

Grafitis

„Keulė Rūkė“ tikėjosi, kad naujasis grafitis sulauks nemažai dėmesio. „Bet kad atgarsis bus toks didelis, mums buvo šioks toks, bet visiškai malonus, siurprizas“, – teigė D.Čečkauskas.

Tai ne pirma vienaip ar kitaip pagarsėjusi restorano reklama – įmonė dažnai nevynioja savo nuomonės į vatą.

„Jau gerus pusantrų metų nuosekliai dirbame ir visa savo komunikacija propaguojame tam tikras vertybes ir liberalias idėjas“, – pasakojo „Keulė Rūkė“ savininkas.

Jis nesibaimina dėl to, kad D.Trumpo ir V.Putino bučinys sulaukia ne tik teigiamų atgarsių. Vilniečiams bei turistams besibučiuojant prie „Keulė Rūkė“, pasigirsta kalbų, kad šis grafitis įžeidžiantis, kvailas ar net pavojingas Lietuvai, nes gali supykdyti Rusiją ir Ameriką, kuri galėtų mus nuo kaimynės apginti.

„Kaip aš suprantu, tai žmonės, kuriuos mūsų piešinys piktina, turi vienokios ar kitokios pakraipos neapykantos homoseksualiems žmonėms.

Ir dažnai tokie žmonės yra V.Putino gerbėjai, todėl tiesiog tai supranta kaip įžeidimą jų gerbiamam lyderiui. Tuo tarpu mes bučinio tarp dviejų vyrų nelaikome įžeidimu niekam“, – idėjomis dalijosi D.Čečkauskas.

(Pagal lrytas)