Seimo Sveikatos reikalų komitetas prieš eutanaziją

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) rugsėjo 14 d. posėdyje pasiūlė iš Seimo (IX) (rudens) sesijos darbų programos išbraukti Eutanazijos įstatymo ir jį lydinčiųjų įstatymų projektus (Nr. XIIP-2071-2076).

SRK narių nuomone, kiekvienas žmogus turi prigimtinę teisę gyventi žmogiškojo orumo pilnatvėje nuo pat pradėjimo iki natūralios mirties visose gyvenimo situacijose, būdamas ir sveikas, ir ligonis. Valstybės politika yra tokia, kad plečiamos paliatyviosios pagalbos paslaugos ir siekiama užtikrinti orią, saugią senatvę, garbingą mirtį, bet neįteisinti medikų rankomis savižudybės, žmonių žudymo. Neabejotinai reikia ir toliau vystyti paliatyviosios pagalbos programas bei paslaugas, teikiant paliatyviąją pagalbą sergantiems nepagydomomis ligomis, mažinant jų kančią iki gyvenimo pabaigos, neketinant pagreitinti mirties.

(Pagal BNS)

Žinoma, reikia vystyti paliatyviosios pagalbos programas bei paslaugas ir teikti tokią pagalbą jos norintiems. Tačiau versti kankintis žmones, nenorinčius kankintis yra žiauru ir nežmoniška.