Mergina mirė nuo prietarų

  • 2016-09-16
  • laisvamanis
  • Kita

Kinų aktorė Xu Ting, 26 m., iš Bejingo atsisakė chemoterapijos, mat bijojo skausmo. Todėl sužinojusi siaubingą diagnozę, ji ėmėsi tradicinių kinų liaudies medicinos metodų: akupunktūros, gydymo taurėmis, ir net kraujo nuleidimo.

Aktorė mirė praėjusią savaitę. Tai sukėlė diskusijas dėl neefektyvių gydymo metodų, kurie atveda prie tokios tragedijos, pranešė dailymail.co.uk.

Liepos mėnesį merginai buvo diagnozuota Hodžkino limfoma, tačiau ji nepanoro gydytis vakarietiškais metodais. Xu Ting sesuo įsitikinusi, kad netradiciniai gydymo metodai, kuriais buvo gydyta jos sesuo – apgaulė.

[…]

Taikant šiuolaikinį gydymą daugiau nei 75% pacientų, sergančių Hodžkino limfoma, gali būti išgydyti. Šis procentas jaunesnių pacientų tarpe siekia net 90%.

(Pagal lrytas.lt)

Iš pradžių priskabinsiu prie frazės „nepanoro gydytis vakarietiškais metodais“. Medicina nėra vakarietiška. Moderni mokslu ir įrodymais grįsta medicina nepriklauso nė vienai kultūrai, prie jos tobulinimo prisidėjo mokslininkai iš visų kultūrų.

O antra priminsiu – tai ne pavienė istorija. Alternatyviosios medicinos praktikuotojai kartais nužudo, kartais sužaloja ir labai dažnai atitraukia žmones nuo efektyvaus gydymo metodų ir prevencijos priemonių.