Dainos „Šėtone, prašau“ kūrėjams paskelbtas teismo nuosprendis: nekalti!

Teismas Anykščiuose išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir antradienio popietę paskelbė nuosprendį skandalingosios dainos „Šėtone, prašau“ kūrėjams – komikui Vaidotui Grincevičiui-Whydotui, jo broliui Mantui Grincevičiui ir jų pusbroliui Giedriui Sasnauskui.

Anykščių rajono apylinkės teismo verdiktas: dainos „Šėtone, prašau“ kūrėjai – G.Sasnauskas, M.Grincevičius ir V.Grincevičius – nepadarė jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų. Priimdamas tokį sprendimą teismas rėmėsi ankstesne teismų praktika ir Konstitucija, kuri garantuoja žodžio ir saviraiškos laisvę.

Teisėja Zita Gavėnienė pabrėžė, kad kaltinamieji neturėjo tikslo skatinti susidoroti su tam tikra socialine asmenų grupe, t.y. vaikais.

Anykščių rajono apylinkės teismas sutiko, kad daina yra nukreipta prieš vaikus, tačiau pabrėžė, kad vien neigiamų žodžių vartojimas nėra nusikalstama veika.

(Pagal 15 min)

Apmaudu tik, kad šitas kvailas teisėsaugos kabinėjimasis prie kūrybingo jaunimo tęsėsi dvejus metus. Gėda teisėsaugai, kad neišmetė tokio kvailo skundo per pirmas kelias minutes.

Tai nėra žodžio laisvės pergalė. Tai yra žodžio laisvė, suspardyta, apdaužyta iki sąmonės netikimo, apspjaudyta ir palikta gulėti baloje, nueinant pridūrus: kitą kartą žinosi, kad nereikia savo laisvėm naudotis!