Sveikatos reikalų komiteto vadovės A. Širinskienės pozicija atitinka Bažnyčios, o ne sveikatos specialistų poziciją

0b98abbdd9ea2d54197986981804950f.jpgBuvęs sveikatos apsaugos ministras, politikas Algis Čaplikas tv3.lt nurodė, kad išrinktoji Sveikatos reikalų komiteto vadovė Agnė Širinskienė yra fundamentalistė – jos pažiūros, pašnekovo teigimu, yra radikaliai katalikiškos.

„Man teko su ja susidurti Pagalbinio apvaisinimo įstatymo priėmimo metu. Jos radikali pozicija dažniausiai atitinka ne sveikatos specialistų poziciją, o Bažnyčios poziciją. Pati sveikatos apsaugos sritis yra ne tik pagalbinis apvaisinimas ar pasaulėžiūros klausimai. Tai yra visa sistema, kuri valstybei kainuoja labai didelius pinigus, ir ten reikalingi protingi ekonomikos sprendimai, kartais nieko bendro su medicina ar sveikatos sistema neturintys. Kaip jai seksis, parodys gyvenimas. Žmogus yra rinktas Seimo narys“, – kalbėjo A. Čaplikas.

Pasak jo, tai, kad A. Širinskienė yra humanitarinių mokslų daktarė, universitetuose dėstanti moralės teologiją ir bioetiką, netrukdo jai eiti Svekatos reikalų komiteto vadovės pareigas. A. Čaplikas pažymi, kad komitetų vadovai neturi būti siauros srities specialistai.

„Kaip jai pavyks derinti interesus, kokie protingi sprendimai gims, parodys laikas. Ji užima radikalią Bažnyčios poziciją pasaulėžiūriniais klausimais: pagalbinio apvaisinimo, abortų, lytinio švietimo, Stambulo deklaracijos, švietimo mokyklose. Šie klausimai nesusiję su sveikata, bet manau, kad gyvenimas ją privers grįžti prie sveikatos sistemos, nes komitetas turės rūpintis visa sistema, o tai yra daugiau negu vien tai“ , – sakė A. Čaplikas.

A. Širinskienė yra Lietuvos teisės pedagogė, humanitarinių mokslų daktarė, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės instituto docentė.Vilniaus pedagoginiame universitete ji dėstė moralės teologiją ir bioetiką, dirbo „VŠĮ Gyvenimo ir tikėjimo institute“.

(Pagal TV3)

Naujienas apie A. Širinskienę sekite čia.