Seimas nepritarė partnerystės įteisinimui

  • 2017-06-15
  • laisvamanis
  • Kita

Seime ketvirtadienį pasiūlyta įteisinti nesusituokusių porų partnerystę. Pagal teikiamą projektą partnerystė būtų suprantama, kaip dviejų nesusituokusių asmenų bendras gyvenimas, kuriant šeimyninius santykius neįregistravus santuokos, kuris grindžiamas pastoviai emocinio prieraišumo, tarpusavio supratimo, atsakomybės, pagarbos, bendro vaikų auklėjimo ir pan. ryšiais.

Konservatorius Laurynas Kasčiūnas teigė, kad tokiame siūlyme partnerystė praktiškai prilyginama santuokai ir tai yra tarsi pakaitalas šeimos politikai. Jo teigimu, partnerystės įteisinimas sudarytų prielaidas santuokos sampratos pakeitimui.

Jis teigė, kad kitų šalių patirtis rodo, kad praėjus keletui metų nuo partnerystės įteisinimo, atsiveria kelias vienos lyties asmenų santuokai. L.Kasčiūnas klausė, kada bus pasiekta linija, kai žmogaus teisės bus įgyvendintos.

Taip pat konservatorius Rimantas Jonas Dagys teigė, kad priėmus partnerystės įstatymą, būtų sumažinta tokiose porose gyvenančių vaikų teisinė apsauga, tačiau V.Čmilytė-Nielsen suskubo tai paneigti. Jos teigimu, vaikų teisinė padėtis niekaip nebus pabloginta, o pačioms poroms bus suteikta turtinių ir kitų interesų apsauga.

Po pateikimo Seimas nepritarė tokioms pataisoms. Dėl to balsavo 108 Seimo nariai, iš kurių 29 buvo už, 59 pasisakė prieš, susilaikė 20. Įstatymo projektai buvo atmesti.

(Pagal lrytas)

Apmaudu, kad dauguma Seimo narių daro viską, kad nebūtų sprendžiamos problemos, kurias išspręsti paprasta – užtenka tik priimti įstatymą.

Klausimas

Ar parašėte savo Seimo nariui, kad palaikytų šį įstatymą? Ne? Kodėl?