Jūsų pinigai religijai – 2,4 mln eurų

2,4 milijonų eurų skirta Aušros vartų koplyčios atnaujinimui.

Žinau, kad žmonės dažnai sako, jog bažnyčios – kultūros paveldas, bet aš tik priminsiu, kad jeigu savininkas (Bažnyčia) nesugeba prižiūrėti savo nuosavybės, tai derėtų tą nuosavybę parduoti arba padovanoti tiems, kas gali ją prižiūrėti.

Jeigu Bažnyčiai nereikia leisti savo pinigų savo turto priežiūrai, tai tuomet gali tuos pinigus naudoti prietarų sklaidai. Tad apmaudu, kad finansuojame prietarų sklaidą.

Svarbu ir tai, kad netikintiems turistams pasižiūrėti į tą kultūros paveldą nėra lengva – prieš porą metų bandžiau artimiesiems parodyti Aušros vartus – praktiškai nieko apžiūrėti iš arti neišeina, nes pastoviai be pertaukos vienos pamaldos po kitų vis blokuoja visą tą kultūros paveldą.

Kitąmet bus pradėta atnaujinti Aušros vartų koplyčia ir greta esanti šv.Teresės bažnyčia, pranešė Vilniaus arkivyskupija.

Kultūros ministerija šiam istoriniam objektui patvirtino ES Struktūrinių fondų paramą. Iš viso Aušros vartų atnaujinimo darbams bus skirta 2,9 mln. eurų, iš jų 2,4 mln. eurų yra ES parama, valstybė prisidės per 400 tūkst. eurų. Darbai vyks 2018–2020 metais.

(Pagal 15min)

Nematau jokio reikalo švaistyti mokesčių mokėtojų pinigus religijai finansuoti. Juolab, kad Bažnyčios milijoninės ivesticijos rodo, kad pinigų jai netrūksta:

„Sugrąžinus jį mums po sovietinės okupacijos, pastatų būsena buvo avarinė, jeigu nepasakyti tragiška, o sklypas taip pat visiškai apleistas. Tad mąstėme, kaip prikelti naujam gyvenimui objektą, esantį tokioje geroje kurorto vietoje. Tad rengdami šį projektą atlikome Palangos miesto-kurorto rinkos analizę, tarėmės su nekilnojamojo turto plėtros specialistais, turinčiais patirtį šioje srityje, ir su jų pagalba bandėme įvertinti ilgalaikės plėtros perspektyvas, o tuomet siekėme sukurti projektą, kuris derėtų ir su aplinka, ir su poreikiais“, – tikina Kauno arkivyskupijos atstovas.

Jis mini, kad investicijos į objektą sudarė per du milijonus eurų. „Dalį lėšų investavo mūsų Ekonomo tarnyba, kitą dalį – objekto nuomininkai bei projekto operatoriai“, – pažymėjo D.Chmieliauskas.

(Pagal 15min)